The U2 Tribute

STADHOTEL TER STEGE | 23.30 – 01.00 uur |

Bono met zijn kenmerkende gel-kuif, zwarte jack en gestroomlijnde zonnebril naast gitarist The Edge met zijn onderkoelde blik van onder zijn wollen muts; wist je niet beter dan zou je haast denken dat deze muzikale grootheden de stadions hebben verlaten en verdwaald zijn in het knusse clubcircuit. In dit geval het podium van Oldenzaal Muzikaal Festival bij Ter Stege. Wanneer dan ook nog de overbekende hits uit de boxen vloeien dan is de illusie en de betovering welhaast compleet. Op podia en festivals door heel Europa heeft The U2 Tribute inmiddels een onuitwisbare indruk achtergelaten. I still havent found what I’m looking for, Sunny bloody Sunday, Where the streets have no name, With or Without You, Beautiful Days…het komt allemaal voorbij deze avond en de aandrang om ongegeneerd mee te zingen zal onbedwingbaar zijn. Dan zijn de nummers weer steviger dan stevig en dan ineens weer neemt de band een melancholieke zijweg; als liefhebber wordt u een avond lang meegezogen in de Ierse wereld van U2.

back to top