Over ons

Het Oldenzaal Muzikaal Festival is een jaarlijks muziekfestijn wat zich afspeelt in het uitgaanscentrum van oldenzaal, zowel in de historische stadstuinen als in de diverse cafés rondom de Groote Markt en daarbuiten. Een niet meer weg te denken muziekfestival voor jong en oud met meer dan 15 podia waarop veel artiesten en muzikanten de meest uiteenlopende genres laten horen.

Vanaf het eerste festival in 1992 hebben grote internationale en nationale bands en solisten opgetreden, waaronder Jan Akkerman, Mothers Finest, De Dijk, Van Dik Hout, The Tremeloes, Mala Vita, The Nits, Rowwen Heze, The New Cool Collective, Slagerij van Kampen, Vanvelzen, Ilse deLange, Karin Bloemen, The Zombies, Douwe Bob, Frank Boeijen, Toontje lager, Time Bandits, Diesel en the Rosenbergs. 

Tegelijk is het festival een ideaal podium voor nieuwe, talentvolle bands. Oldenzaal Muzikaal Festival wordt draaiende gehouden door een enthousiast bestuur, vele sponsoren en vrijwilligers. In al die jaren is het festival uitgegroeid tot een vaste waarde op de Twentse muziekkalender en trekt het jaarlijks, op de eerste vrijdag in september, weer vele muziekliefhebbers naar de oldenzaalse binnenstad. Door velen wordt het als een muzikale afsluiting van de zomer gezien, waar in een ontspannen en gemoedelijke sfeer vrienden elkaar weer ontmoeten.

back to top